Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Det som skrivs här är Dalagnagarens tankar och inte AIKs eller någon annans åsikter.

Premiär

AIKPosted by Robert Wed, February 01, 2012 16:58:26

1/2 -12

Så var det äntligen dags för premiär av en nygammal sida. En gång i tiden hade jag ”Dalagnagarens hem” på en passagenadress. Dock föll sidan i glömska då jag ägnade mig åt annat under en lång tid. Den finns kvar ute på webben och kan vara kul att kolla in då och då, men eftersom jag för länge sen glömt lösenord och annat är det ingen idé att bygga vidare på den.

De senaste åren har jag haft tankar på att starta upp sidan igen, nu med eget domännamn då det ju numera är lättare att skaffa eget domännamn än det var i Internets begynnelse. Tyvärr har just det här domännamnet varit upptaget ett tag varför jag inte känt att det varit lönt att fixa någon sida. För en tid sedan upptäckte jag att domännamnet var på väg att bli ledigt så jag la in ”frisläppsdatumet” i mobilen och samma dag som domännamnet släpptes fritt igen registrerade jag det så fort jag vaknade på morgonen. Ja, jag hade ingen lust att missa det igen!

Så, vad är då det här för sida? Främst är den tänkt att fungera som en blogg för mig där jag kan skriva av mig intryck från senaste matchen eller annat som rör AIK. Jag ska även ha lite reseinfo inför matcher som kommer under året. Då det är sista året på Råsunda har jag införskaffat årskort och planerar att åka på mer eller mindre varenda hemmamatch. Eftersom jag vet att det finns fler häromkring som vill åka erbjuder jag möjlighet att åka med mig och de jag åker med. Ju fler vi blir i bilen desto billigare blir det per person.

Är man intresserad av att åka med på match så görs anmälan via e-post till adressen: resor@dalagnagaren.se

Vi avgör från match till match hur vi åker, det finns ingen minimigräns eller maxgräns för hur många som måste/kan anmäla sig utan blir det chaufför och minst en till så blir det en resa – dock blir det såklart dyrare för de två. Blir det fler än vad som rymmer i en bil så kollar vi om vi ska åka med två bilar eller med minibuss. Allt för att alla som vill på match ska få åka på match oavsett hur få/många det rör sig om.

F.ö. hoppas jag ni alla har JO-anmält polisen för deras beteende på derbyt 26/1 -12. Det är INTE OK att slå försvarslösa med batong. Jag har svårt att tro på att poliserna skulle ha känt sig så hotade av obeväpnade ungdomar när de själva var kravallutrustade. Tyvärr verkar inte polisen ha fått någon utbildning i hur man beter sig, de filmer som finns på youtube är ju rent ut sagt skrämmande. Ta den där polisen som klart och tydligt säger att han inte vill vara dadda åt fulla ungar (minns ej ordagrant vad han sa), har man den inställningen till sitt jobb är man knappast lämpad att tjänstgöra.

Samtidigt ska man kanske inte skylla allt på de poliser som var i tjänst, den stora skulden ligger nog hos deras chefer som verkar sakna all tänkbar kunskap om idrottssupportrar. Fast att den svenska polisledningen består av inkompetenta typer såg vi ju redan i samband med Göteborgskravallerna.

Själv var jag på derbyt men missade vad som hände utanför vår läktare. Däremot såg jag klart och tydligt vad som hände på djurgårdarnas sida, de filmsnuttar som finns där polisen vevar med batonger mot försvarslösa individer såg jag klart och tydligt när det hände, tyvärr var jag för sen med att få upp mobilen för att filma det hela.

Nu får det räcka med skrivande i detta första blogginlägg. Jag hoppas någon vill följa denna blogg även framöver.

Må väl!

/Dalagnagaren