Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Det som skrivs här är Dalagnagarens tankar och inte AIKs eller någon annans åsikter.

7½ vecka kvar!

AIKPosted by Dalagnagaren Wed, February 08, 2012 23:36:18

8/2 -12

Har inte släppt adressen riktigt än utan kör fortfarande i ”teststadiet” för att få lite feedback från de utvalda som fått kolla in sidan. Är inte helt klar med vad jag vill ha för innehåll utöver det jag redan har, men nånting mer ska det nog komma. En tanke är gamla minnen från 90-talet. Black Army gjorde ju en s.k. tokresa till Norrland för matchen mot kopiorna samt pappersgänget. Att se bilderna från den resan fick minnen från en resa jag gjorde tillsammans med Black Army i april ’97 att ploppa upp till ytan igen. Då var det Fuleå vi mötte i semifinalserien, efter förluster både i första bortamatchen samt i hemmamatchen var det fortsatt spel i slutspelet som stod på spel i den matchen. Men det blir något jag får återkomma till, kanske det blir en flik med ”Memories of the past” eller nåt liknande?

Idag fick jag årskortet till Norra Nedre! J*vlar vad jag längtar nu! 7½ vecka kvar till premiären.

Var även i kontakt med AIK idag angående förbudet kring systemkameror på Råsunda då jag vill veta exakta mått på maxstorleken för ett godkänt objektiv. Det visade sig ju att det objektiv jag använde förra året ansågs vara dubbelt så stort mot vad som var godkänt. Men då innebär det att objektiven får vara max 4 cm långa och ungefär lika stora i diameter. Blir svårt att hitta ett vettigt Canonobjektiv i den fysiska storleken som kan täcka upp så stor del som möjligt av läktaren när man står på den läktare som ska fotas. Fick dock till svar att de inte bestämt sig än för huruvida systemkameror kommer att tillåtas alls eller inte den kommande säsongen. Känns lite trist om det skulle bli totalförbud igen då det ju är sista säsongen på Råsunda. Videofilmsförbudet tar sig ju varenda j*vel runt då man ju kan filma med både mobiler och kompaktkameror idag. Även jag filmar när jag känner för det för det är ju inte direkt så att vi står och filmar matchen under det är snygga tifon och sköna läktarsånger som vi vill filma.

Angående systemkamera på Råsunda kunde jag konstatera förra året att vakterna på Norra var snällare än den jag råkade ut för på Södra. På Norra släppte de in både systemkamera och vattenflaskor utan problem även om jag blev tillsagd om förbudet mot vattenflaskor på läktaren i samband med entré. På Södra hade de ingen visitation i samband med entré, istället kom en sur tjej och sa till mig om min kamera trots att jag satt ner och inte hade en kotte runtomkring mig förutom mina egna grabbar och kusin. Men för att slippa sånt i år hade jag alltså tänkt ordna med objektiv i rätt fysisk storlek även om det innebär ett av sämre kvalitet då jag inte har råd med någon dyr investering i nuläget. Eventuellt att jag har något som funkar bland mina nuvarande objektiv, får kolla det när jag får de exakta måtten på vad som släpps in i år.

Lördagen den 18:e februari kommer AIK’s innebandylag till Falun för att visa hur man spelar innebandy. Fick förfrågan idag om jag tänker gå och det lutar starkt åt att jag gör det nu när jag vet att det finns någon man litar på som man kan stå med. Fast nog är det märkligt att IBF Falun på sin hemsida förespråkar att man ska köpa biljetter i förväg och sen så har de ingen försäljning till AIK-matchen utan den första match (herrar) som man kan köpa biljett till via nätet är mot Warberg. Ingen info på hemsidan om priser heller utan det enda du hittar där är info om årskort. Vem f*n köper årskort till innebandyn nu när säsongen närmar sig sitt slut?

Tyvärr är det ett återkommande problem på dessa landsortslags hemsidor. De saknar info om biljettpriser. Är det för att det oftast bara är de närmast sörjande som går på dessa lags matcher? Förväntar de sig ALDRIG bortapublik? Eller är det bara rikingar som är välkomna på matcherna? Ja, såna som inte behöver fråga om kostnaden alltså.