Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Dalagnagarens tankar

Det som skrivs här är Dalagnagarens tankar och inte AIKs eller någon annans åsikter.

AIK 121 år idag!

AIKPosted by Dalagnagaren Wed, February 15, 2012 16:13:03

15/2 -12

Idag släpper jag adressen fri för andra att läsa! Tyckte det var passande så här på AIK’s födelsedag. Vi fyller 121 år idag och lillebror är fortfarande bara 120 år ett tag till. Idag är en sån där dag då man önskar att man bott i Stockholm istället för det är ju alltid lättare att fira laget i ens hjärta när man har fler likasinnade omkring sig. Nu finns det ju en del Gnagare här i trakterna också så nån hälsning har det ju blivit även IRL.

Men för de som bor i Stockholm finns ju chansen att gå till Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan 8, adressen där Allmänna Idrottsklubben bildades den 15:e februari 1891. Att döma av de bilder jag sett på facebook är det en del AIK-bekanta som letat sig dit idag.

Nu är det ca 1½ månad kvar till premiären. Jag ska erkänna att det är svårt att tänka sig att det snart ska spelas fotboll igen när det bara kommer mer snö här. Träningsmatcherna som spelas i kylan är egentligen helt osannolika, jag skulle tycka det vore för kallt för att spela. Men man ska kanske inte klaga, ikväll spelas ju en Champions League match i St Petersburg och där lär det väl vara väldans kallt också.

På lördag är det dags för innebandykrigarna att besöka Falun. Att döma av vad jag hört så är entrén gratis vilket jag i ärlighetens namn tycker är mycket märkligt, behöver inte IBF Falun några pengar? Ja, AIK borde väl vara det lag som drar mest bortapublik så det är väl då bonnklubbarna ska göra sitt bästa för att dra in mer pengar, eller har de någon annan matematisk logik än den jag fick lära mig på ekonomisk linje på gymnasiet? Nåja, man tackar ju och tar emot när det är gratis!

Hockeyn drog igång igen igår och ”som vanligt” efter en landslagsturnering så var Fasth skadad. Kanske läge att vägra delta i de där muppturneringarna om han ändå ska komma tillbaka skadad varenda gång (minns inte efter vilken turnering det var, men han var ”sjuk” i första matchen efter nån sån där turnering i höstas också). Imorgon är det dags för säsongens sista derby (om nu inte AIK och DIF skulle mötas i slutspel vilket i skrivande stund vore rätt otroligt) och vi har chansen att såga av DIF lite till i kampen om en slutspelsplats. Det lag som vinner morgondagens match blir ju dessutom bäst i stan den här säsongen sett till derbymatcher då båda lagen vunnit sina hemmamatcher hittills. Bara att hoppas AIK kan bryta hemmatrenden. Fast det jag tycker är mest intressant är huruvida folk kommer att lyda supporterföreningarnas uppmaningar och INTE stå på klacksektionerna. Det vore så nyttigt för båda föreningarna att se hur trist hockeyn blir med tomma läktare. För att de ska ha tittat på hur dött det var under första matchen i den där landslagsturneringen som precis spelats i Globen är väl att hoppas på för mycket.

Jag vet att det finns supportrar som anser att man måste gå och heja fram sitt lag ändå, men då tycker jag man kan göra som en del gjorde förra derbyt och köpa biljetter till sektionerna ovanför klackarna. Det är f.ö. något jag önskar jag själv gjort till förra derbyt för då hade jag sluppit känna mig som en förrädare för att jag inte ville gå ut när klackarna egentligen skulle gå ut. Det var f.ö. en sån där gång då jag önskade att jag bodde i Stockholm – det hade helt enkelt varit lättare att strunta i matchen om jag inte behövt resa i flera timmar för att komma till arenan samt flera timmar för att komma hem igen.

Så, det ska bli en intressant dag imorgon! Nu ska jag snart ner och äta tårta så här på AIK’s 121-årsdag!

Må väl!

/Dalagnagaren